Svar på vanliga frågor om reparationstätning

 

Hur mycket utgrävningsarbete krävs när jag använder BENTOGROUT-reparationstätning?

Inget. BENTOGROUT används oftast genom ett injektionsrör från marknivån utan kostsamma utgrävningar och bakfyllnadsarbete. När du inte behöver gräva kan återställningskostnaderna fördröjas, samt att du kan göra reparationer även när du måste ta hänsyn till täta byggnadsgränser.

 

Kan BENTOGROUT injiceras inifrån genom en vägg eller under en platta?

Ja. BENTOGROUT kan injiceras inifrån en byggnad genom att hål borras i väggen eller plattan för injekteringsbruket. Inte heller här behövs dyra utgrävningar eller bakfyllnad.

 

Kan BENTOGROUT täta grundväggar av byggnadssten?

BENTOGROUT är en idealisk produkt för att täta läckande grundväggar av byggnadssten. Till skillnad från bruk av polyuretan eller epoxi som injiceras i sprickorna i väggen injiceras BENTOGROUT för att täcka hela den yttre ytan av stenväggen. BENTOGROUT tätar alla små sprickor och porösa områden i stenblocken genom att skapa ett tätningsmembran.

 

Vilken typ av utrustning används för att blanda och pumpa BENTOGROUT?

För yttre arbeten rekommenderar CETCO att du använder en släpvagnsmonterad brukpump och blandare med fristående motor och hydraulik som Putzmeister. Vanligtvis används en pumpslang som klarar ett tryck på minst 500 psi och med camloc-lås som går snabbt att koppla av. Om du behöver hyra eller köpa utrustning kontaktar du Putzmeister på telefonnummer 01246 264200.

 

Kan BENTOGROUT användas tillsammans med AKWASEAL LV polyuretanbruk?

Ja. När BENTOGROUT används med polyuretan- eller epoxibruk applicerar du BENTOGROUT efter att de andra produkterna har använts. På det sättet får polyuretan- eller epoxiprodukten bäst möjlighet att fästa mot betongytan.

 

Fungerar BENTOGROUT under kontinuerligt hydrostatiska förhållanden?

Ja. Produkten fungerar under kontinuerligt hydrostatiska och ojämnt hydrostatiska förhållanden.

 

Hur täckande är produkten?

En säck på cirka 20 kilo ger ungefär 60 liter bruk efter att det har blandats med 50 liter vatten. En påse som appliceras i tjockleken 0,5 tum över en yttervägg ger cirka 4,6 kvadratmeters täckning. Täckningsresultatet varierar med förhållandena på plats och installationsmetoderna.

 

Kan BENTOGROUT användas för att täta gamla, ojämna stengrundväggar?

Ja. BENTOGROUT är idealiskt för ojämna stengrunder eftersom materialet kan flyta ut och konturera den ojämna ytan, och den fyller hålrummen. Dessutom krävs ingen utgrävning, så att du slipper risken med att förstöra byggnadens gamla grund.

 

Vid vilket tryck pumpas vanligtvis BENTOGROUT?

BENTOGROUT pumpas vanligtvis vid lågt tryck (15 till 70 psi) jämfört med polyuretan- eller epoxibruk som kan kräva ett tryck på 1 000 psi.

Copyright 2018 by CETCO
Terms Of Use | Privacy Statement