Varför Väljer folk Glasögon utan Bågar?

Det finns förstås inga glasögon som är helt utan båge, då handlar det ju om en monokel eller något liknande. Med glasögon utan bågar menas modellerna som ser ut som att glasen sitter rätt över dina ögon utan något som håller upp dem.

Kommer man bara lite närmre så syns det ju att det finns genomskinliga bågar men det finns ingen tydlig ram och det ger en särskild känsla. Men varför väljer folk glasögon utan bågar? Vi tar en titt på några av de främsta skälen!

Det blir inga märken i ansiktet med glasögon utan bågar

En viktig anledning till att en del tycker att glasögon utan bågar är det bästa valet är att de ger minimalt med tryck mot ditt ansikte. De är ofta väldigt lättviktiga och har ingen extra del på bågen som kan stöta emot eller till och med skrapa ditt ansikte.

Den lätta vikten gör att du kanske till och med glömmer bort att du har glasögon på dig. Det är en skön känsla som är viktig för den som av olika skäl inte vill använda sig av kontaktlinser för att se ordentligt.

Nätta och eleganta glasögon

För dig som vill ha glasögon som inte märks så mycket i ansiktet så är nätta glasögonbågar som knappt syns ett bra val. Här är det bara själva glasen framför dina ögon som kommer att noteras. Men de är också nätta när det handlar om denna design.

Känslan är elegant och kanske lite tillbakalutad. Det blir ett bra val för dig som egentligen inte känner dig så bekväm med en glasögonlook.

Du får ofta ett bra pris för glasögonen

Glasögon som inte har några bågar kan förstås också bli dyra. Mycket hänger ju på den typ av glas du har behov av. Men med tanke på att det här ändå är lättare glasögon som inte kräver mycket material för konstruktionen så är chansen god att du finner ett prisvärt alternativ.

Kända märken kostar alltid mer men just den här designen kan ha ett bättre pris. Om du passar på när det blir rea kan du verkligen göra ett fynd.

Ett bra val för dig som bara jobbar med glasögon

Om du inte använder glasögonen hela dagen lång är det förstås trevligt med en design som är lätt att få med sig i ett etui. Det ger en bekväm användning som passar perfekt då du behöver dina glasögon framför datorn.

Några extra fördelar att notera är:

  • Den här typen av glasögon kan vara mycket starka och flexibla.
  • Du kan uppleva att det är mindre irriterande med glasögon då det inte finns någon ram i synfältet.
  • Det finns många olika former och modeller att välja från så att du får glasögon utan bågar som passar bäst för dig.
  • Du behöver inte hålla på och matcha dina bågar med dina kläder vad gäller färg. Båglösa glasögon passar med allt!

Lämna ett svar

Läs även...

  • Varför du bör Göra Högskoleprovet – Förklarat!

  • Hur du Planerar en Fabriksflytt – Flytt av Fabrik

  • Fördelar med att Galvanisera Stål – Galvat Stål